OUTtv wil zoenende homomannen bevorderenAmsterdam. De Europese gay lifestylezender OUTtv komt met een actie om de acceptatie van zoenende homomannen te bevorderen. Op zaterdag 6 augustus vaart OUTtv mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam met de KISS CAM boot. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat een groot deel van de bevolking aanstoot neemt aan twee zoenende mannen.

Dit jaar vindt de 23ste EuroPride plaats in Amsterdam. OUTtv (enkel op kanaalnummer 551 in de pakketten Play & Play More van Telenet) voorziet daarom haar boot met een megagroot KISS CAM scherm om de acceptatie van homomannen een duwtje in de rug te geven. Het scherm op de boot zal zoenende stelletjes op de kade in beeld brengen.

"We vinden dat er te weinig gezoend wordt door homo's op tv," stelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. "Uiteraard brengt OUTtv veel programma’s waarin zoenende mannen niet ontbreken, maar op andere zenders kan nog veel gewonnen worden. Ruim een 33% van de bevolking heeft moeite met twee zoenende mannen. Ter vergelijking: slechts maar 12% neemt aanstoot aan een heterokus."

Ook exSongfestivalcoryfeeën Marga Bult en Kate Ryan delen deze visie en steunen het initiatief muzikaal op de boot. Kate, oud-ambassadrice van de World Outgames, en Marga, als gekroonde diva, zetten zich al jaren in voor de homogemeenschap. Het is eveneens het eerste bezoek van Kate Ryan aan de Canal Parade in Amsterdam.

Bron / auteur : OutTV EuropeOUTtv maakt deze actie mogelijk met KNIPPR, een nieuwe interactieve tv-dienst zonder kabelabonnement. Het is de achtste keer dat OUTtv meevaart met de parade en mediapartner is van de Amsterdam Gay Pride.

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.