Nederlandse rugby gaat homofobie bestrijdenAmsterdam. ARC Amsterdam Lowlanders, het enige gay rugbyteam in Nederland, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Rugby Nederland en International Gay Rugby (IGR) om acceptatie van LHBT-leden in de rugbygemeenschap te bevorderen en hun discriminatie te bestrijden.

Deze overeenkomst schept een kader voor samenwerking tussen de partijen om gelijkheid en inclusiviteit van LHBT’ers in rugby te bevorderen met leermiddelen, evenementen en andere regionale activiteiten. Deze zijn gericht zijn op het verbeteren van tolerantie en acceptatie in het Nederlandse rugby van LHBT-spelers, coaches, scheidsrechters en toeschouwers.

Andrew Purchas, voorzitter International Gay Rugby: "Wij feliciteren de Amsterdam Lowlanders en Rugby Nederland voor deze gezamenlijk formele inzet om homofobie in de sport aan te pakken en te zorgen dat Nederland iedereen rugby kan spelen, ongeacht seksuele geaardheid of identiteit.

Nederland heeft een zeer kleurrijke geschiedenis van integratie en diversiteit en deze samenwerking versterkt dit verder. Daarnaast positioneert deze overeenkomst de Lowlanders en Rugby Nederland als rolmodellen voor de sportgemeenschap. IGR is trots op al hun leden die werken met hun nationale rugby bonden om diversiteit, integratie en rugby te promoten. In veel gevallen is de sport achterblijver in het bevorderen van de diversiteit en het is geweldig dat rugby zo’n intrinsieke rol hierin speelt. "

Janhein Pieterse, voorzitter Nederlandse Rugby Bond: "Rugby Nederland ondertekende de overeenkomst met IGR en de ARC Amsterdam Lowlanders omdat wij ons imago als inclusieve rugby organisatie willen waarborgen.

Terwijl rugby blijft groeien als sport in Nederland gespeeld door diverse groepen, draagt deze overeenkomst eraan bij en benadrukt het de evolutie van rugby als de ultieme teamsport."

Dennis de Boer, voorzitter ARC Amsterdam Lowlanders: "Integriteit, passie, solidariteit, discipline en wederzijds respect hebben rugby de teamsport gemaakt die vooroploopt in diversiteit en inclusiviteit.

Hoewel we als een sport in Nederland op een lager niveau opereren, streven wij een veilige plek te bieden voor al onze clubleden. We ondertekenen deze MoU met gepaste trots met onze (inter)nationale partners en versterken daarmee ons wereldwijde doel en inzet met een lokale inspanningen. Dit is passend binnen onze geschiedenis van acceptatie en solidariteit binnen de LHBT-gemeenschap.
Bron / auteur : Gaybars.eu

       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.