GayPride Amsterdam heeft voortaan Pride AmsterdamAmsterdam. Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

De zaterdag daarvoor is er de Pride Walk, een demonstratieve mars van het homomonument naar het Vondelpark. De verwachting is dat duizenden mensen meelopen die aandacht vragen voor LGBT+ mensen in landen waar homoseksualiteit nog wettelijk strafbaar is.

De Gay Pride is van oorsprong een feest voor de gay scene , georganiseerd door gaybars in de stad. Maar volgens Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, herkennen veel mensen zich niet in het woord 'gay'. Vandaar dat de stichting de naam heeft verandert. Volgens hem sluit de naam nu aan bij de prides in andere steden als Madrid, Londen en New York die ook al gewoon 'Prides' noemen.

'We willen dat iedereen zich herkent in het programma', zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam. 'Als je het over lhbti hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer subgroepen. Wij zeggen nu: er is maar één letter belangrijk en dat is de P van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent.'

Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.