GayPride Amsterdam heeft voortaan Pride AmsterdamAmsterdam. Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

De zaterdag daarvoor is er de Pride Walk, een demonstratieve mars van het homomonument naar het Vondelpark. De verwachting is dat duizenden mensen meelopen die aandacht vragen voor LGBT+ mensen in landen waar homoseksualiteit nog wettelijk strafbaar is.

De Gay Pride is van oorsprong een feest voor de gay scene , georganiseerd door gaybars in de stad. Maar volgens Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, herkennen veel mensen zich niet in het woord 'gay'. Vandaar dat de stichting de naam heeft verandert. Volgens hem sluit de naam nu aan bij de prides in andere steden als Madrid, Londen en New York die ook al gewoon 'Prides' noemen.

'We willen dat iedereen zich herkent in het programma', zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam. 'Als je het over lhbti hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer subgroepen. Wij zeggen nu: er is maar één letter belangrijk en dat is de P van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent.'

Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Amsterdam
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTVís Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.