EuroPride is begonnenAmsterdam. EuroPride is begonnen met de Roze Zaterdag, de PrideWalk, een concert op de dam met eengroots vuurwerk. Amsterdam staat klaar voor de start EuroPride 2016.

Roze Zaterdag wordt dit jaar voor de 39e keer in Nederland georganiseerd. Dit jaar valt het roze evenement samen met Europride 2016 die in Amsterdam wordt gehouden. De festiviteiten worden op zaterdag 23 juli in het Vondelpark en Dam gehouden en georganiseerd door de stichting Amsterdam Gay Pride.

In het Vondelpark waren allerlei activiteiten te beleven voor jong en oud.Roze Zaterdag staat dit jaar ook in het teken van 15 jaar 'same sex marriage' (homo-huwelijk). Het is al weer 15 jaar geleden dat het huwelijk in Nederland werd opengesteld voor mensen met hetzelfde geslacht. Verder veel aandacht voor sport tijdens Roze Zaterdag.

Om 19.00 uur werd de zogenoemde Pride Walk gehouden. Dit jaar wordt de looptocht van het Vondelpark naar de Dam gehouden. Voor de vijfde keer op een rij wordt de Pride Walk gelopen. De Pride Walk is een politiek getint evenement en onderdeel van de Amsterdam Gay Pride waaraan iedereen kan deelnemen. De uitbundige stoet van LHBTI-diversiteit vertrekt vanaf het

De parade werd geopend met een banier gedragen door een aantal genodigden, waaronder loco-Burgemeester Simone Kukenheim, de Nederlandse Mensenrechten-ambassadeur Kees van Baar en de directeuren van de Amsterdam Gay Pride. Daarmee vraagt de Pride Walk aandacht voor de 79 landen waar homoseksualiteit nog steeds in het wetboek van strafrecht staat en waar bij in 12 landen zelfs de doodstraf wordt opgelegd.

Van deze 79 landen worden de vlaggen meegedragen in een indrukwekkende vlaggenparade gelijk achter het openingsbanier. Urugay, het land dat vorige week de sucesvolle LHBTI conferentie organiseerde, is met enkele ambassademedewerkers afgevaardigd in de Pride Walk.

Op de Dam werd de parade afgesloten met enkele speeches , een The Catwalk Of Pride en de overdracht van Roze Zaterdag aan de steden die het evenement volgend jaar zullen organiseren, Osch en Den Bosch, waarna een spetterend feest dat afsluit met een spectaculair vuurwerk.

Bron / auteur : Gaybars.eu

Foto's: Ruben

Bars en clubs in Amsterdam
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTVís Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.