EuroPride is begonnenAmsterdam. EuroPride is begonnen met de Roze Zaterdag, de PrideWalk, een concert op de dam met eengroots vuurwerk. Amsterdam staat klaar voor de start EuroPride 2016.

Roze Zaterdag wordt dit jaar voor de 39e keer in Nederland georganiseerd. Dit jaar valt het roze evenement samen met Europride 2016 die in Amsterdam wordt gehouden. De festiviteiten worden op zaterdag 23 juli in het Vondelpark en Dam gehouden en georganiseerd door de stichting Amsterdam Gay Pride.

In het Vondelpark waren allerlei activiteiten te beleven voor jong en oud.Roze Zaterdag staat dit jaar ook in het teken van 15 jaar 'same sex marriage' (homo-huwelijk). Het is al weer 15 jaar geleden dat het huwelijk in Nederland werd opengesteld voor mensen met hetzelfde geslacht. Verder veel aandacht voor sport tijdens Roze Zaterdag.

Om 19.00 uur werd de zogenoemde Pride Walk gehouden. Dit jaar wordt de looptocht van het Vondelpark naar de Dam gehouden. Voor de vijfde keer op een rij wordt de Pride Walk gelopen. De Pride Walk is een politiek getint evenement en onderdeel van de Amsterdam Gay Pride waaraan iedereen kan deelnemen. De uitbundige stoet van LHBTI-diversiteit vertrekt vanaf het

De parade werd geopend met een banier gedragen door een aantal genodigden, waaronder loco-Burgemeester Simone Kukenheim, de Nederlandse Mensenrechten-ambassadeur Kees van Baar en de directeuren van de Amsterdam Gay Pride. Daarmee vraagt de Pride Walk aandacht voor de 79 landen waar homoseksualiteit nog steeds in het wetboek van strafrecht staat en waar bij in 12 landen zelfs de doodstraf wordt opgelegd.

Van deze 79 landen worden de vlaggen meegedragen in een indrukwekkende vlaggenparade gelijk achter het openingsbanier. Urugay, het land dat vorige week de sucesvolle LHBTI conferentie organiseerde, is met enkele ambassademedewerkers afgevaardigd in de Pride Walk.

Op de Dam werd de parade afgesloten met enkele speeches , een The Catwalk Of Pride en de overdracht van Roze Zaterdag aan de steden die het evenement volgend jaar zullen organiseren, Osch en Den Bosch, waarna een spetterend feest dat afsluit met een spectaculair vuurwerk.

Bron / auteur : Gaybars.eu

Foto's: Ruben

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.