EuroPride Amsterdam canal parade 2016Amsterdam. Van 23 juli tot en met 7 augustus 2016 vindt de EuroPride plaats in Amsterdam, de 'Europese versie' van de Gay Pride. Er worden ongeveer 200 bijeenkomsten, debatten en congressen in de stad gehouden. Daarnaast zijn er feestelijke activiteiten met als doel diversiteit zichtbaar te maken, mensen trots te laten zijn en solidair te zijn met doelgroepen in landen waar dit nog niet kan. Het eerste weekeinde (23/24 juli) werd Roze Zaterdag gevierd en vonden er concerten plaats op de Dam. Het weekeinde daarna (30/31 juli) stond in het teken van het Milkshake-festival in Westerpark en op 6 augustus staat de jaarlijkse botenparade gepland.

De botenparade is een wereldberoemd onderdeel van de Gay Pride en ontbreekt ook tijdens de EuroPride niet. Een groot aantal LHBTI- organisaties laten 6 augustus op een feestelijke manier zien waar zij voor staan en waar ze voor vechten. De route wordt voor het eerst autovrij gemaakt en worden omliggende straten autovrij gemaakt.

Zoals bij alle grote evenementen in de stad is er ook bij de EuroPride aandacht voor de veiligheid. Ook in 2016 zijn er scenario’s uitgewerkt voor bereikbaarheid en crowd management. Zo zal er bij de EuroPride substantieel meer politie aanwezig zijn dan vorig jaar tijdens een gewone Gay Pride.

Er worden op diverse locaties activiteiten georganiseerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de binnenstad. U wordt geadviseerd met het openbaar vervoer naar de stad te komen.

Pas op voor zakkenrollers ! U gaat naar de EuroPride en neemt u waarschijnlijk graag dezelfde spullen weer mee naar huis.
Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.