Canal Parade 2016 groot succesAmsterdam. De 21e editie van de Canal Parade heeft zaterdagmiddag enkele honderdduizenden toeschouwers naar Amsterdam gebracht. Volgens de gemeente Amsterdam was het dit jaar net zo druk als vorig jaar en toen was er sprake van een recordtoeloop op de botenparade.

De botenparade starte rond 13:00 uur en liep via een iets gewijzigde route via de Prinsengracht naar de IJ. Dit jaar werd er beter aandacht gegeven aan de inrichtingen van de boten en is het dit jaar meer een kleurrijke optocht van mooi ingerichte boten zoals we nog weten van de eerste canal parade in Amsterdam. De vorige jaren was het meer een reklame optocht dan een parade en dat is hier nu best verbeterd.

Spijtig is boot 31 , Querido, moeten stoppen onderweg wegens een motorpanne en heeft dit een grote vertraging gegeven in de stroom van boten.

Bijzonder dit jaar was de vluchtelingenboot en de Marokaanse boot met ondermeer ook aanwezig de Mr Gay Belgium 1ste Runner-up Abdellah Bijat (22). Ook waren er andere Misters aanwezig waaronder : Nordine Bassista (Mr Leather Belgium 2014 , George Mr Leather Belgium 2016 , Mr Leather NL 2015 , Mister Bear NL 2015 Maurice D Eagle en Mister Bear NL 2016 Henk Heijgenga en niet vergeten de nieuwe Mister Gay Europe 2016 Raf van Puymbroeck die de dag erbvoor de titel kreeg in Noorwegen. Eregast en ambassadeur Europride 2016 Conchita Wurst opende de Canal Parade.

Een exact cijfer van bezoekers kon volgens een woordvoerder van de gemeente echter niet geven worden. Vooral het autovrij maken van de Prinsengracht en het verleggen van de route maakte het voor het publiek mogelijk een beter zicht te krijgen op de armada van 81 deelnemende boten.

Bron / auteur : Mark Verbeeck

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.