Amsterdam Pride 2017 van startAmsterdam. De Pride van Amsterdam gaat van start vanaf 29 juli tot 6 augustus 2017. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

Belangrijke wijziging dit jaar is de naam. Er wordt niet meer gesproken over GayPride Amsterdam maar gewoon Pride Amsterdam. Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities.

Om deze boodschap blijvend te benadrukken start Pride Amsterdam op 29 juli 2017 met de zogenoemde Pride Walk.De organisatie verwacht bij deze openingsactiviteit enkele duizenden mensen die mee lopen dwars door het centrum van Amsterdam.

Ook zijn er drie dagen Pride-feesten in de badplaats tijdens festival Pride Amsterdam naar Zandvoort met "Pride at the Beach",van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus 2017.

Voor cultuur is er de Amsterdam Streethearts die zijn deuren opent voor een Expositie van Fotografe Shirley Agudo in Centrale OBA aan Oosterkaai Amsterdam.

Er was veel te doen over klachten van buurtbewoners in centruim van Amsterdam , vetgunningen en rechtzaken over hinder en geluidsoverlast. Er werd beslist dat de Gaybars toch later open mogen zijn tijdens Gaypride Amsterdam en de feestelijke streetparty's en canal parade mogen doorgaan volgens de plaatselijke rechter. Hoe een stad moet vechten om toch nog een gay evenement mag organiseren is waanzinning.

Bron / auteur : markverb

Meer nieuws:

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.