2de editie Pride Park in AmsterdamAmsterdam. Het in 2016 'Roze Zaterdag in het Vondelpark' was zon groot succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Op zaterdag 29 juli 2017 werd onder de titel 'Pride Park' een vervolg gegeven. Hier werd het Vondelpark wederom in het teken staan van liefde en gevuld worden met een regenboog aan LHBT activiteiten.

Met het Openlucht Theater is het hoofdpodium met : Ruth Jacott, Belle Perez, Shary-An Nivillac, Lois Lane, Sjors van der Panne, Janey Jacké, DJ Raphaella Brown ft Emy Perez, Diva May Day ft MC Miss Bunty, The G-Team ft MC DiVine, Agnes Geneva, RadioRave (Menno de Boer & Barry Paf). Host: NIKI TODAY Miss Travestie Holland 2016.

Er was weer een rainbowmarkt waar je van alles kunt kopen of je laten informeren over allerhande LHBT gerelateerde organisaties en verenigingen. Kom je sportief gekleed dan kon je meedoen aan een clinic zelfverdediging, rugby of speel je gezellig een potje volleybal.

Voor de vrouwen hadden ze zelfs een heel voetbaltoernooi op het programma staan en konden ze in het prieeltje met elkaar in debat gaan over vraagstukken als women empowerment. Verder ging er in het kader meer biculturele lesbische zichtbaarheid fotoframes in het park geplaatst worden met prachtige portretten.

Voor de jeugd was er een speelveld gereserveerd om elkaar te ontmoeten, te dansen in de silent-disco, samen lekkere non-alcoholische cocktails te maken of om op een bezem te vliegen en een potje zwerkbal te spelen.

De Pride Amsterdam is nu echt begonnen.

Bron / auteur : markverb

Foto's: gaybars
website link Pride Amsterdam

       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.