1ste Canal Pride Utrecht met 1000den bezoekersUtrecht. Naast de bekede Amsterdam Cana Parade in augustus is er nu ook de 1ste Canal Pride in de stad Utrecht. Deze zonnige editie lokte meer dan 1000den bezoekers.

De Canal Pride starte omstreks 13.00 uur vanaf het Ledig Erf. De parade vaarde vervolgens langs de bekende Dom en dwars door het bruisende centrum van Utrecht naar de Weerdsluis. Met het hoogtepunt in de Oudegracht in Utrecht waar vanuit de terastjes en bars langs de kade ,de parade kon volgen.

De Canal Pride , een botentochtin de grachten ,is bedoeld om meer acceptatie ,rechten en verdraagzaamheid te vragen voor de LGBT-gemeenschap. Volgens de organisatie waren er tot 20.000 bezoekers voor de parade te volgen. Naast Amsterdam heeft ook Utrecht nu zijn eigen botentocht.

Een vervolg volgend jaar is waarschijnlijk verzekerd.

Bron / auteur : Mark

Foto's: Utrecht Canal P


YouTube source

Bars en clubs in Utrecht
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.