Zum schmutzigen Hobby is gedoemd om te sluitenBerlin. Berlijn is de stad die we kennen van de Berlijnse muur en de koude oorlog. De stad is nu volledig aan het veranderen. Van de Berlijnse muur is er al veel verdwenen door bouwheren. De "East Side Gallery" , bijna het laatste overgebleven stuk van de Berlijnse muur, zal nu ook gaan verdwijnen naar bouwpromotoren.

De RAW-site was voor de 1ste wereldoorlog een spoorweggebied voor het verhandelen van goederen in het Oosten van Berlijn. Na 1992 is slecht een klein deel in gebruik voor onderhoud van internationale treinen , maar het overige deel staat er verwaarloos bij. Verschillende gebouwen zijn ingenomen door verschillende huurders :clubs , bars en bedrijven. Het is nu één van de bruisende ontspanningsgebieden in Berlijn.

De gaybar ,Zum schmutzigen Hobby, is 8 jaar geleden ontstaan in Prenzlauer Berg Berlijn. Deze bar zat in een woongebied van Prenzlauer Berg en bracht nog al wat burenoverlast mee. Drie jaar geleden heeft de huidige eigenaar een club overgenomen in RAW-99 en heeft daar zijn bar heropgericht. Hij heeft nu vele investeringen gemaakt en de zaak trekt heel veel bezoekers vanaf 18 uur met een piek rond 23 uur en gaat door tot in de ochtend met verschillende party's en thema's. Het was de ideale locatie omdat deze ver van de woonomgeving lag en geen overlast bezorgde. De bar is nu gedoemd om te sluiten. Dubbelzinnigheid is wat er nu zal gebeuren. De reden is nu niet de geluidsoverlast , maar de locatie is doorverkocht naar een bouwpromotor.

Ze altijd hun huur betaald , maar toch eindigde een aantal handelaren op de RAW -site  om de lokatie aan de Revaler weg te verlaten. .Ze hebben hier veel geïnvesteerd  en ze voelen zich bestolen !. Maar wie is de eigenaar nu. Niemand weet het zeker. De R.E.D. was de oude eigenaar. In 2007 kocht de R.E.D. de gronden van de Berlijn Development GmbH. Maar toen veranderde alles. In 2012 kocht BNRE en groot deel van het gebied van de RED ,  maar in 2013 trokken ze zich terug uit de koopovereenkomst , maar eiste wel geld van de huurders. Ondertussen heeft het gerechtshof de BNRE gelijk gegeven en vertelde dat de koopovereenkomst geldig is en dat ze huurgelden mogen vragen. Maar wat de bedoeling is achter deze actie weet niemand.

Nu zolang blijft de bar open. Wie deze unieke locatie en site wil bezoeken moet zeker snel zijn.

Een verhaal over hoe alles werkt in het moderne Berlijn.
Bron / auteur : Gaybars.eu
Foto: Mark


Beelden over de Zum schmutzigen Hobby in Berlijn in Prenzlauer Berg. De bewoning aan de overzijde van de straat staat leeg.

Bars en clubs in Berlin
       

Jens Walker is Mister Leather Berlin 2018 Jens Walker is op 1 april in Berlijn verkozen tot Mister Leather Berlin 2018.

De 10e GAY GAMES in Parijs De 10e GAY GAMES in Parijs met 36 sportevenementen, 14 culturele evenementen, 1 dorp, 2 ceremonies, 3 officiële feestjes en 300.000 toeschouwers van 4 tot 12 Augustus 2018.

Enrique Doleschy uit Mainz is Mister Gay Germany 2018 De Mister Gay Germany 2018 is Enrique Doleschy uit Mainz. Voordat enrique nu een spannend jaar is in 2018!

Grindr - Zo ingewikkeld voor de realiteit of toch niet zo? Het succes van Grindr (en andere dating apps) is te wijten aan de eenvoud, maar wat maakt Grindr zo aantrekkelijk? De virtuele wereld van het internet.

Pride Praag 2017 Prague Pride 7 augustus 2017Aug 13, 2017 Dagen vol cultuur, entertainment en tolerantie in de zomer Praag. De parade in de sta was groot succes.

Matt Rood is Mister Gay Europe 2017 Mister Gay Europa 2017 is Engeland's Matt Rood (37), een professionele hondwandelaar en hondentrainer.

In 72 landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar Nu nog zijn er veel landen in de wereld waar gays kunnen veroordeeld worden of zelfs de doodstraf krijgen . Let op waar je op vakantie gaat .