Vier pride parades in CSD BerlijnBerlin. Christopher Street Day (CSD) is de pride In Duitsland.

De Berlijnse CSD is de dag dat : waar de gemeenschap is zichtbaar in al zijn diversiteit , waarop hun vorderingen zichtbaar worden , waar de deelnemers in gemeenschap samenwerken, de gezamenlijke successen bekrachtigen, en een demostratie (parade) voor de motivatie voor gelijke rechten en acceptatie voor hun komende jaar.

Nu zijn er de afgelopen jaren meer dan één CSD verenigingen geweest in Berlijn met hun eigen demonstratie parade. Met het Stonewall -concept van de oudste CSD vereniging en de meningen hierover , zijn er nu vier CSD verenigingen en hun respectievelijke parades dit jaar. We besparen je de hele geschiedenis en tientallen berichten hierover.

Christopher Street Day is er voor de gay scène,  een demonstratie met oorsprong voor de eerste in Berlijn in 1979. Solidariteit met queer mensen over de hele wereld moet altijd het onderwerp voor de Berlijnse CSD zijn.

Dit jaar wordt het anders. Alleen door het WK voetbal worden paraderoutes en feesten aangepast. De Straße des 17. Juni wordt richting de Brandenburger Tor geblokkeerd door de fans voor de World Cup.

De eerste traditionele optocht gaat nu door de Kurfürstendamm om 12:30 uur naar de Siegessäule. De route van de alternatieve parade alternatieve 'Aktionsbündnis' niet meer  zoals oorspronkelijk gepland en in de huidige Siegessäule zijn , maar worden aangekondigd op het Homomonument en langs de Tiergartenstrasse met uitgangspunt Axel-Springer-Straße om 12:00 uur. De gekende CSD route voor de Kreuzberg CSD parade gaat van start om 16:00 uur aan de Oranienplatz. Nu is na het grote succes van vorig jaar ook volgens de traditie de Dyke* March in Berlijn en bij de start aan Oranienplatz om 19:30 uur.

Je kunt niet zeggen dat er niets te doen is in Berlijn. Dan zijn er ook nog de feesten overal in de zalen en bars.

Bron / auteur : Mark

Foto's: GayOut

Het Forum riept de CSD eV haar Stonewall -concept af deze op te schorten voor 2014 en de intensieve discussie na het seizoen met de homogemeenschap verder te zetten en zo om te beslissen of men het concept kan uitvoeren met de gehele CSD gemeenschap in 2015 zen niet met 4 CSD verenigingen.

Hier is een overzicht en routes: link-> CSD BERLIN

website link Berlin CSD

       

Jens Walker is Mister Leather Berlin 2018 Jens Walker is op 1 april in Berlijn verkozen tot Mister Leather Berlin 2018.

De 10e GAY GAMES in Parijs De 10e GAY GAMES in Parijs met 36 sportevenementen, 14 culturele evenementen, 1 dorp, 2 ceremonies, 3 officiële feestjes en 300.000 toeschouwers van 4 tot 12 Augustus 2018.

Enrique Doleschy uit Mainz is Mister Gay Germany 2018 De Mister Gay Germany 2018 is Enrique Doleschy uit Mainz. Voordat enrique nu een spannend jaar is in 2018!

Grindr - Zo ingewikkeld voor de realiteit of toch niet zo? Het succes van Grindr (en andere dating apps) is te wijten aan de eenvoud, maar wat maakt Grindr zo aantrekkelijk? De virtuele wereld van het internet.

Pride Praag 2017 Prague Pride 7 augustus 2017Aug 13, 2017 Dagen vol cultuur, entertainment en tolerantie in de zomer Praag. De parade in de sta was groot succes.

Matt Rood is Mister Gay Europe 2017 Mister Gay Europa 2017 is Engeland's Matt Rood (37), een professionele hondwandelaar en hondentrainer.

In 72 landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar Nu nog zijn er veel landen in de wereld waar gays kunnen veroordeeld worden of zelfs de doodstraf krijgen . Let op waar je op vakantie gaat .