Essen en Hamburg hebben hun gayprideHamburg. Onder het thema "meerderheid van de diversiteit-je hebt een keuze", roep de 33ste. HAMBURG PRIDE 2013, de juridische gelijkheid van de LGBTQI gemeenschap aan, een eis die ook in de volgende federale verkiezingen in september in Duitsland zullen meespelen. In een zonnige parade die wel begonnen werd met een zwoele regenbui ging de parade vn wel 10000 mensen doorheen de havenstad. Hamburg pride was een groot succes, niet alleen door het mooie weer, maar ook door de verwachte 200000 bezoekers langs het traject werd overtroffen . Een groot 3 daags straatfestival in het centrum had ook veel bezoekers tussen de vele standen en podiums. De hulpdiensten hebben het wel druk gehad met bezoekers die problemen hadden met de warme temperaturen en de felle zon. In Essen (Duitsland) werd de 10de Essen Ruhr pride gehouden met een gevuld programma. De Kumpelparade liep doorheen de stad en had ook en zeer politiek karakter. Op het Kennedyplein stond dan een festival met toespraken en muziek. Zowel in Essen als in Hamburg kwam de Russische anti-homo wet in de aandacht. Het is blijkbaar een punt dat politiek zeer gevoelig ligt in het westen omdat vele westerse landen economische banden hebben met Rusland. Duitsland is tot nu toe het enige buurland die nog geen echt homohuwelijk heeft. Of daar in september verandering in zal komen na de verkiezingen is niet duidelijk, maar een paar partijen hebben dit punt in hun agenda. Maar spijtig wordt de aandacht van homo rechten overschaduwd met de recente onthullingen van afluistermethodes door de NSA.
Bron / auteur : Gaybars.eu

Foto's: CSD


Hamburg Pride

Bars en clubs in Hamburg
       

Jens Walker is Mister Leather Berlin 2018 Jens Walker is op 1 april in Berlijn verkozen tot Mister Leather Berlin 2018.

De 10e GAY GAMES in Parijs De 10e GAY GAMES in Parijs met 36 sportevenementen, 14 culturele evenementen, 1 dorp, 2 ceremonies, 3 officiële feestjes en 300.000 toeschouwers van 4 tot 12 Augustus 2018.

Enrique Doleschy uit Mainz is Mister Gay Germany 2018 De Mister Gay Germany 2018 is Enrique Doleschy uit Mainz. Voordat enrique nu een spannend jaar is in 2018!

Grindr - Zo ingewikkeld voor de realiteit of toch niet zo? Het succes van Grindr (en andere dating apps) is te wijten aan de eenvoud, maar wat maakt Grindr zo aantrekkelijk? De virtuele wereld van het internet.

Pride Praag 2017 Prague Pride 7 augustus 2017Aug 13, 2017 Dagen vol cultuur, entertainment en tolerantie in de zomer Praag. De parade in de sta was groot succes.

Matt Rood is Mister Gay Europe 2017 Mister Gay Europa 2017 is Engeland's Matt Rood (37), een professionele hondwandelaar en hondentrainer.

In 72 landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar Nu nog zijn er veel landen in de wereld waar gays kunnen veroordeeld worden of zelfs de doodstraf krijgen . Let op waar je op vakantie gaat .