World Aids Day actie om het taboe rond HIV te doorbreken.Antwerpen. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. Dat aantal ligt 9,8 procent lager in vergelijking met 2015, en zelfs een kwart lager in vergelijking met 2012.

Met deze bemoedigende cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in het achterhoofd, wil ook Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck (19) blijven inzetten op het promoten van condoomgebruik en wil hij de boodschap “Laat je regelmatig testen” nog meer in de kijker plaatsen, want vorig jaar waren er nog meer dan 900 nieuwe besmettingen.

"Er worden door onder andere het Vlaams expertisecentrum Sensoa al heel wat initatieven en acties ondernomen om mensen bewust en uitgebreid te informeren over hun seksuele gezondheid", zegt Deblieck.

MGB2017 Jaimie Deblieck wil naar aanleiding van World Aids Day op 1 december zijn steentje bijdragen door zélf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te gaan delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met hiv / aids. Hij hoopt het regelmatig testen in België hiermee aan te moedigen en het taboe rond HIV te doorbreken.

Ook zijn er veel homo mannen die HIV Remmers gebruiken en ondecteerbaar zijn geworden en andere homo mannen niet kunnen besmetten.

800 Mensen in België gebruiken Preventief HIVremmers.

800 Mensen in België gebruiken Preventief HIVremmers. Hierin zitten niet de vele buitenlanders bij die in buitenland Preventief HIVremmers halen maar in België zijn. Sinds juni wordt deze AIDS remmer terugbetaald voor wie een hoog risico hebben voor bestemming. Dit zijn actieve homo mannen en mensen afkomstig uit Afrikaanse landen.

Door de relatief nieuwe toepassing van hiv-remmers is het zogenaamde PrEP, ofwel pre exposure prophylaxis. Dit houdt in dat hiv-negatieven die een verhoogd risico op besmetting lopen preventief hiv-medicatie nemen om de kans op besmetting te verkleinen.Even vermelden dat het slikken van HIV remmers eventueele bijwerkingen kunnen hebben zoals huiduitslag , vermoeiheid , spier en rugklachten.
Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Antwerpen
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.