Red and Blue 20ste verjaardagAntwerpen. RedandBlue is een instituut binnen de homewereld in Antwerpen. Vele homo's in en uit de stad hebben deze homodiscotheek bezocht.

Homo icoon Ludo Smits had zijn schroeven al gezet in een gaycafé Hessenhuis en wou nog iets verder gaan. Hij zag een locatie staan van een oude scheepsmotoren werf en discotheek als ideaal uitvalbasis voor een nieuw concept. Dit was geen eenvoudige opdracht omdat het niet zo evidentie was om een homoclub te openen. Precies 20 jaar geleden zwaaide discotheek RedandBlue zijn deuren open. In geen tijd werd de club bezocht door bezoekers uit heel Europa.Op 8 novemver 1997 ging de discotheek open. In begin was de kleding een belangrijk element om binnen te raken.

Extravagantie , gescheurde jeans , leather ,tops ,.. gezien worden en dansen , daar draaide het om in de eerste jaren van deze homodiscotheek.

Jaren erna zijn ze iets zachter geworden en zit je ook meer met een meer gemengd mannelijk homopubliek dat wil feesten , drinken en dansen.

De extravagante feestjes iedere weekend op de agenda plaatsen is duur. Extravangantie kost veel geld en investeren in uitsluitend gayconcepten zijn nu verlieslatend geworden omdat klanten nu eens minder uitgeven maar ook vaak hun contacten opzoeken via het internet. Verschillende gayclubs in binnen en buitenland hebben hun gay concepten opgeborgen of hebben deze eerder mainstream gemaakt. RedandBlue is nu de enige club nog die bij zijn oude concept blijft in de wijde omgeving.

Verschillende DJ's (resident en gast) kwamen reeds op de draaitafels staan en menige muziek uit de discotheek was zelfs te verkrijgen op cd.

Voor zijn 20ste verjaardag is er nog een spetterende avond die een weerspiegeling zal zijn van de voorbije 20 jaar.Dit wordt het feest van het jaar.

Manager Ben Sellam naam vorig jaar het roer over van Ludo Smits en heeft veel nieuwe ideeën klaarliggen voor de RedandBlue.

Bron / auteur : mark

Foto's: redandblue


beperkt aantal tickets nog verkrijgbaar voor de 20ste verjaardageditie op zaterdag 25 november .

Bars en clubs in Antwerpen
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.