Meer dan 90000 bezoekers op de 22ste editie van Belgium PrideBrussel. Voor deze 22ste editie op 20 mei 2017 van de Belgian Pride vierende ze nogmaals de diversiteit en eisen we de rechten op voor de LGBT+ gemeenschap! Zoals vorig jaar vond de Village plaats vinden op de Kunstberg. Meer dan 90000 * bezoekers waren er op de 22ste editie van Belgian Pride 2017.

De Village opende vanaf s'middags zijn deuren. De Pride Kick-Off starte om 14u met de geweldige Seann Miley Moore! Dit gaf de bezoekers de tijd om de stands te bezoeken en van de diverse foodtrucks te genieten.

De parade starte in de Ravensteinstraat starten met de regenboogvlag, met veel muziek, en ging zo haar traject af leggen door het centrum.

De Parade ging met muziek door de smalle wegen in hartje van Brussel. Vroeger gaf dit problemen met grote trucks , die voor vertraging zorde. Daarom moeten de praalwagens dit jaar kleiner zijn. Maar dit zal geen negatief impact hebben op de Parade, in tegenstelling zelfs: de verenigingen konden zich op de decoratie van de praalwagen focussen. Vroeger werd dit teveel verwaarloosd.

Meer dan 40 groepen namen deelnemen dit jaar gevolgd door een massa deelnemers per voet achter de praalwagens. Ook de zon was tegen de late middag te zien en gaf de pride nog een zonnige sfeer.

Dit jaar stond de parade voor meer diversiteit , bescherming van homo's in gans de wereld en homo vluchtelingen. Ook in de late uurtjes waren er 4 party's die druk bezocht werden.

(* 55000 volgens de politie)
Bron / auteur : markverb

Foto's: pride.be


De volgorde van de Belgian Pride Parade 2017 was als volgt:

Rainbowflag du Belgian Pride Parade
Famba
We Exist
We are all human!
Genres Pluriels
deMens.nu
ILGA-Europe
Arc-en-Ciel Wallonie
Rainbowhouse Brussels
çavaria
ECOLO - GROEN - écolo j - jong Groen
Hello Bank!
EGOW - English Speaking Gay Organization for Women
Sensoa & Ex Aequo
SIDA SOL
Trainbow Belgium Odisee Hogeschool & KU Leuven & ASR & Stuvoplus
Artogalion
Association "Fiertés Lille Pride"
MR / OPEN VLD (Gestion & Action Libérale asbl)
Egalité - LGBTI staff of EU institutions, Stand up for Europe et Queer Stagiaires
Mister Gay Belgium II
AWSA-Be
N-VA Regenboognetwerk
MasterCard Europe
Youth 4 Equality
Youthwork@pride
Brussels Gay Sports
CD&V Regenboognetwerk
Polyamory Belgium
LGBT+ - werkgroep van de PVDA
BelgiumBears
FGTB Bruxelles
Werkgroep biseksualiteit (çavaria)
Antwerp Pride
Chez Maman
Défi Jeunes
CLUB 3000
Proctor & Gamble (LGBT & Ally - netwerk GABLE)
PS
CrossFit Power Factory
City Parade

Bars en clubs in Brussel
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.