Laatste Funky Antwerpen op zondag op 3 decemberAntwerpen. Na 17 jaar stopt de maandelijkse zondagseditie van de meest bekende voormalige Studio54 party , huidige Funky Antwerpen party ,in de Red & Blue CargoClub Antwerp op zondag 3 december 2017.

Op zondag 3 december zal de laatste editie en 206ste editie van Funky Antwerpen party in Redandblue Cargo Club in Antwerpen doorgaan volgens het maandelijkse zondag concept.

Het disco concept is 17 jaar geleden begonnen naar aanleiding van een introductiefeest over de film Studio 54 die toen uitkwam. Redandblu heeft dan besloten om dit feest te herhalen met iedere maand , de eerste zondag , met een discofeest onder de titel : Studio54

De geschiedenis van Studio54 begon in New York in de jaren 70. Van 1978 tot 1982 was studio 54 ontegensprekelijk de meest besproken en trendy club in New York. De place to be waar popsteren , filmvedetten en artiesten met zakenlui en modellen door middel van glitter en glamour , via limos en champagne en mooie shows , discomuziek en shakers het nachtleven ingingen. De waarzinnige decors , acts en shows maken deze club de internationale pers met zijn gasten over de rode loper en geruchten. Op de grote gastlijst stonden : Cher, Diana Ross, Liza Minnelli, Halston, Calvin Klein, Elton John, Andy Warhol, Christopher Reeves, Michael Jackson, Brooke Shields, newlyweds Donald and Ivana Trump, Truman Capote and Margaux Hemingway.

De club in NY heropende zich even maar bleek nadien weining succes nog te hebben wegens strikt opgelegde uitbatingsregels. De naam studio 54 komt vanwege de plaats waar deze zich bevond. Eerst was er een theater op deze plaats in jaren zeventig , waar erna dit ook tijdelijk een televisiestudio was van de televisiezender CBS. De straatnaam 254 West 54th Street gaf de cijfers van deze locatie. STUDIO 54.

De zaak werd overgenomen en sloot uiteindelijk een stille dood in 1986 , 9 jaar na opening. De stichter Steve Rubbel sterfde aan AIDS in 1989.

In 1998 bracht regiseur Mark Christopher een film uit STUDIO54. Deze gaat over een jongen Shane uit Jersey City (overzijde New York) en zo groen als gras komt deze in de disco wereld van de jaren 70tig. Door als barman te werken in de Studio54 komt hij in de gamoureuze wereld van disco en hun subculturen.

De DVD van de film 'studio54' is te verkrijgen in de winkel.

Naar aanleiding van de premiere in België van de film werd een Disco avond gedaan in de discotheek Red and Blue te Antwerpen. De nodige rechten werden bekeken en zo gaat het feest nog steeds verder in de Red and Blue in de zelfde stijl en glamour als toen in jaren zeventig. Iedere eerste zondag van de maand gaat studio54 even terug nostalgisch in de discotheek Red and Blue in Antwerpen. Iedereen moet beetje verkleed zijn in glitter en glamour , er is uitgekozen discomuziek uit jaren 70 en 80 hits en er zijn iedere avond ook speciale gasten en vip's. Hierdoor kwam reeds Boney M , Viola Wills , The Three Degrees , Alcazar , Ottawan , The Real Thing , the Gibson brothers , Baccara , the Pasadenas , the Ritchy Family , de Pointer Sisters , prince , jim cure , simple minds , jimmy sommerville en zo vele anderen bekende zangers. Alles werd uit de kast gehaald om het concept van de orginele Studio54 extravahantie te behaderen. Zelfs werd een gast als Nathalia die met een witte olifant live de studio binnen kwam. Iedere Studio54 party had een thema, de ene origineler dan de andere en een Drsscode. .

Met een kleine onderbreking na door verbouwingswerken en één uitzonderlijke aflastig na ging dit concept 17 jaar lang door. Op 1 februari 2004 trouwens was een geplande studio 54 party met als onderwerp chinees nieuwjaar , afgelast omdat de zaal niet in orde bleek te zijn om het groot aantal bezoekende feesters te ontvangen. (1500 personen) De politie gaf geen uitzondering en op het laatste ogenblik werd deze afgelast. Voor overige ging de party gewoon door iedere eerste zondag van de maand.

Het disco concept in Redandblue heeft nu liefst 17 jaar geduurt , langer dan de oorsprokenlijke Studio54 in New York die maar 9 jaar duurde.

Er wordt verondersteld dat men gekleed is na de dresscode toe wat meestal Disco , Glitter en Glamour is maar soms ook iets anders. Er is 1 principe 'NO JEANS' (met 1 uitzonder met thema Western waar juist de de desscode Jeans was) , en voor de rest is het een beetje kiezen wat je in de kast hebt of kon vinden.

Het hoogtepunt van iedere studio waren de fantastische optredens en een mistery guest optreden en uiteraartd de grote finale slot om 05:00 uur.

Met 'Les lacs du Connemara' van Michel Sardou werd iedere voormalige studio 54 afgesloten.

Het stopzetten van het Funky Antwerpen party zondag concept in Redandblue komt niet als een verrassing. De tijd van de lange wachttijden voor de ingang , het selecteren van de best gekleede bezoekers aan de ingang en de bovenvolle dansvloer waren laatste jaren veel minder. Door de steeds dalende bezoekersaantallen besloot de club om feestelijk de zondagseditie van het concept te stoppen op 3 december 2017 (enkel de zondageditie dus).

De reden van de terugval van de bezoekers kan verschillende redenen hebben, maar voor iedereen die geweest is op een Funky Antwerpen kan terugvallen op zeer mooie blijvende herinneringen.

Laatste zondagseditie van Funky Antwerpen party op zondag , zondag 3 december om 23:00 uur RedandBlue Cargo Club Antwerpen. Mogelijk zullen er nog andere disco edities volgen in Redandblue-Cargo club op andere dagen.

Bron / auteur : Gaybars.eu
Foto: Gaybars

Bars en clubs in Antwerpen
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.