Internationale Dag tegen HomofobieAntwerpen. Op woensdag 17 mei is er de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

In kader van deze dag organiseren jaarlijks heel wat LGBT-organisatie waaronder Mister Gay Belgium , çavaria een oproep aan alle gemeentes en steden om tijdens de IDAHOT-week een regenboogvlag op te hangen aan het stadhuis of een openbaar plaats.

In Antwerpen werd voor woensdag 17 mei door Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck en schepen Fons Duchateau hebben in Antwerpen aan het Steen de vlag in regenboogkleuren geplaatst.

Onder meer Antwerps schepen voor Diversiteit Fons Duchateau geeft al enkele jaren gehoor aan deze oproep, en gaat dit keer zelf een stukje verder en ruilt de regenboogvlag in voor een regenboogtrui.

Wereldwijd viert men op 17 mei Internationale Dag Tegen Homofobie-hierbij worden o.a de discriminatie en vervolging van holebi en transgenders aangeklaagd. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases.

Mr Gay Belgium Raf Van Puymbroeck.

Mr Gay Belgium Raf Van Puymbroeck werd tijdens de Mister World 2017 verkiezing de 2nd runner-up Mr Gay World 2017.

Eind mei eindigt het Mr. Gay Belgium-verhaal voor Raf Van Puymbroeck (22). Hij sluit zín jaar als ambassadeur van de homogemeenschap echter in schoonheid af, want hij werd verkozen tot tweede runner up tijdens de Mister Gay World-verkiezing in Gran Canaria. Op de eerste en 2de plaats eindigde de Filipijn John Fernandez Raspado en de Spanjaard Candido Arteaga.

Raf Van Puymbroeck eindigde derde tijdens de finale van Mr. Gay World die in mei plaatsvond in Gran Canaria. 21 kandidaten streden daar mee voor de felbegeerde titel van ís werelds boegbeeld van de homogemeenschap te worden. Van Puymbroeck behaalde als eerste Belgische deelnemer de top 3 van de verkiezing. De docent sport en bewegen aan de Thomas More Hogeschool kan met zijn prestatie in Gran Canaria terugblikken op een zeer succesvol jaar want eerder stak hij ook al de titel van Mr. Gay Europe op zak.

Bron / auteur : markverb
Foto: markverb


Op zaterdag 27 mei zal Raf zijn titel van Mr Gay Belgium doorgeven tijdens het gala in theater Elckerlyc.


Bars en clubs in Antwerpen
       

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.

The work of REX Tentoonstelling REXWORLD retrospe De "work of REX" was hier in zijn tijd vooruit en een voorbode van onze homowereld vandaag. Op Leatherpride Belgium 2018 zien we van van 23 tot 25 februari 2018 een tentoonstelling.