Haal HIV uit de kast op Antwerp PrideAntwerpen. Voor het eerst een delegatie van mensen met HIV op Antwerp Pride.Sensoa steunt de comming-out van mensen met hiv met 'Haal HIV uit de kast'.

Zoals alle vorige jaren tekent Sensoa present voor Antwerp Pride op 12 augustus 2017.Dit jaar stapt Sensoa mee met een aparte delegatie : Mensen met HIV en sympathisanten.

Onder het motto 'Haal HIV uit de kast' en met als 'gezicht' de seropostieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr.Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met HIV aanmoedigen om 'uit de kast te halen' door erover te praten en zich goed te informeren.

Volgens Sensoa is er anno 2017 nog weinig reden om HIV geheim te houden. HIV is tegenwoordig een chronische aandoening, die met medicatie perfect onder controle gehouden kan worden. Door de medicatie zijn mensen met HIV ondetecteerbaar bij klassieke HIV testen omdat ze een ondetecteerbare ,vaak zeer lage ,virale lading hebben en niet langer besmettelijk zijn.

Op HIV besmetting rust nog altijd een taboe. Er zijn nog altijd zeer weinig seropositieven die erover willen of kunnen vertellen. Buitenstaanders willen vaak altijd de oorzaak kennen , zodat ze kunnen beslissen of het -in hun ogen dan-al dan niet je eigen schuld is. Je wordt zo gediscrimineerd en altijd anders bekekenen. Deze houding moet eruit.

Zo is er een voorzet op de Pride. Uiteraard is niemand verplicht om opnieuw uit de kast te komen , maar wie dat wil zal Sensoa de kans geven om mee te lopen op Antwerp Pride. Uiteraard zijn niet alleen mensen met HIV welkom , ook sympathisanten kunnen meelopen.

Bron / auteur : Sensoa
Foto: gaybars


Meer info op : http://levenmethiv.be

Bars en clubs in Antwerpen
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.