Film "Anders" in premiere in Filmfestival van OostendeOostende. Filmfestival Oostende vindt dit jaar voor de elfde keer plaats en bied een boeiend en uiteenlopend programma aan met (inter)nationale uitstraling, waarbij ook dit jaar de focus ligt op Vlaams filmtalent. Master van deze editie is creatieve duizendpoot Wim Opbrouck!

Er is zo aangekondigd dat op de grote Filmfestival van Oostende de kortfilm "Anders" in première zal gaan. De film van de Oostendse jonge regisseur Rutger Denaet belicht homoseksualiteit hierin en kwam tot stand dankzij stad Oostende, het filmfestival en ook met de organisatie en peterschap van Mister Gay Belgium.

"Anders" gaat nu over het ontdekken van en leren omgaan met zijn homoseksualiteit. De film vertelt zo het verhaal van een 16-jarige jongen die zich aangetrokken voelt tot jongens, maar dat zelf niet graag wil aanvaarden.

De jonge (19) regisseur Rutger Denaet is zelf ook homo en wou dit verhaal absoluut vertellen omdat hij wil streven naar gelijkheid voor LGTB+ is.

Ook de langspeelfilm 'Cargo' speelt zich in Oostende en met opnames in de gay scene zal te zien zijn.(Cargo 13 september 2017). Het Filmfestival van Oostende van 8 tot 16 september.

Met 'Anders is het de bedoeling dat film deel uitmaakt van een maatschappelijke campagne rond het thema "het ontdekken van je eigen geaardheid". Er wordt vooral gemikt op de jongeren.

Bron / auteur : Gaybars.euBron : https://www.facebook.com/filmfestivaloostende

Bars en clubs in Oostende
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.