Antwerpse topsportclubs doen mee met 10de editie van Antwerp PrideAntwerpen. Zoals eerder gemeld zal in de tiende editie van de Antwerp Pride Parade op zaterdag 12 augustus in het teken van de sport staan.

Antwerpse topsportclubs zullen duidelijk aanwezig zijn in de Pride Parade ,omdat diversiteit in de sport belangrijk is.

Tijdens de pride parade zijn er 30 grote trucks en 30 tal voetgroepen waaronder ook de sportclubs vertegenwoordigd zijn. Reeds aangemelden topsportgroepen zijn : Bestuursleden van de 2 Antwerpse voetbalploegen Antwerpen en Beerschot-Wilrijk(*) ,Vrouwenvoetbal Berchem , Antwerp Giants , Brabo Club en Antwerp Phantoms.

Vaak zijn er nog problemen op topsporters om zich te outen. In de club zelf wordt daar vaak geen probleem over gemaakt , maar meestal zou het imago probleem naar grote publiek toe. Met dit opzet met de topsportclubs in de Pride Parade willen ze de nadruk leggen naar het publiek toe dat topsport ,devisiteit en gay geheel normaal zijn. Vaak is het publiek , de supporters die de rem zetten op de outing bij topsporters.

Nu is er ook een verschil tussen vrouwen en mannen in de topsport. Voor de vrouwen is het blijkbaar iets eenvoudiger om zich te outen als gay dan bij de mannen.[UPDATE](*): Voetbalclub Beerschot Wilrijk haakt af voor de parade van de Antwerp Pride op laatste moment. Niet omdat de club problemen heeft met het initiatief van Antwerp Pride zelf die ze volledg ondersteunen , maar wel door een hoogoplopende ruzie met sportschepen (wethouder) Ludo Van Campenhout (N-VA) over lopende zaken. Ludo Van Campenhout snap deze uitval niet en betreur dat ze nu niet meer een positief signaal zullen geven vanuit de sportwereld rond de aanvaarding van ieders geaardheid.

Bron / auteur : markverb
Foto: gaybarsOm praktische reden zullen de spelers van voetbalclub Antwerp zelf niet aanwezig zijn in de parade wegens voorbereidende training voor de match op die zondag tegen Genk.

Bars en clubs in Antwerpen
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.