Antwerp Pride klokt af op 120.000 bezoekersAntwerpen. Antwerp Pride klokt af op 120.000 bezoekers

De negende editie van Antwerp Pride die vorige donderdag begon en afgelopen nacht werd afgesloten met de laatste feestjes, lokte in totaal 120.000 bezoekers. Een absoluut record en 20.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

De Antwerp Pride Parade van afgelopen zaterdag trok 90.000 bezoekers. Het Closing Festival op zondag bracht 10.000 bezoekers naar de Grote Markt.Dit was een topeditie en de sfeer was even mooi als het weer en al zeker de bezoekers.Dit was een prachtige Pride.

Antwerp Pride stond dit jaar in het teken van LGBT-vluchtelingen. Een delegatie van hen liep afgelopen zaterdag mee in de parade waardoor deze mensen een stem gaven en hun problematiek kunnen aankaarten voor de vrijheid die zij niet hebben.

Zaterdag werden er drie toeschouwers van de Parade bestuurlijk aangehouden voor het maken van obscene gebaren. Verder werden er geen incidenten gerapporteerd en verliep de hele Pride gewoon vlekkeloos.Antwerp Pride wil iedereen die deze editie mee mogelijk heeft gemaakt uitdrukkelijk bedanken en kijkt al uit naar de tiende verjaardag volgend jaar.

Het algemeen thema blijft altijd:'Love united'.

Bron / auteur : Mark Verbeeck

 

Bars en clubs in Antwerpen
       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.