90000 bezoekers aan de Antwerpse Pride ParadeAntwerpen. Meer dan 90000 bezoekers aan de Antwerpse Pride Parade zaterdag. Antwerp Pride Parade was met 52 delegaties groter dan ooit.

Zaterdag 13 augustus trok de Antwerp Pride Parade opnieuw van het Zuid in de stad naar het Steen. Dit jaar namen maar liefst 52 delegaties deel aan de parade die daarmee de grootste Antwerp Pride Parade ooit is. Ook het parcours werd langer. Zo maakt de Parade voor het eerst een lus via de Marnixplaats.

Zoals elk jaar starte de Antwerp Pride Parade op de Vlaamse Kaai. De parade start daar om 14 uur. De parade ging voorbij de steenplein waar het gratis Wave festival losbarste met wel tienduizenden bezoekers. Algemeen vonden het publiek dit jaar de versiering op de praalwagens iets minder en ook de muziek was zeer storend.

Dit jaar vraagt Antwerp Pride extra aandacht voor LGBT-vluchtelingen. Een delegatie LGBT-vluchtelingen heeft dan ook de parade geopend. LGBT-vluchtelingen zijn zeer kwetsbaar , gezien hun geaardheid in 78 landen verboden is en zelfs in 8 landen de doodstraf is.

Maar de parade gaat nog verder met de verschillende party's in de stad en bars. Zondag komt er een slotevenement op de grote markt.

Bron / auteur : Gaybars.euwebsite link slotevenement

       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.