90000 bezoekers aan de Antwerpse Pride ParadeAntwerpen. Meer dan 90000 bezoekers aan de Antwerpse Pride Parade zaterdag. Antwerp Pride Parade was met 52 delegaties groter dan ooit.

Zaterdag 13 augustus trok de Antwerp Pride Parade opnieuw van het Zuid in de stad naar het Steen. Dit jaar namen maar liefst 52 delegaties deel aan de parade die daarmee de grootste Antwerp Pride Parade ooit is. Ook het parcours werd langer. Zo maakt de Parade voor het eerst een lus via de Marnixplaats.

Zoals elk jaar starte de Antwerp Pride Parade op de Vlaamse Kaai. De parade start daar om 14 uur. De parade ging voorbij de steenplein waar het gratis Wave festival losbarste met wel tienduizenden bezoekers. Algemeen vonden het publiek dit jaar de versiering op de praalwagens iets minder en ook de muziek was zeer storend.

Dit jaar vraagt Antwerp Pride extra aandacht voor LGBT-vluchtelingen. Een delegatie LGBT-vluchtelingen heeft dan ook de parade geopend. LGBT-vluchtelingen zijn zeer kwetsbaar , gezien hun geaardheid in 78 landen verboden is en zelfs in 8 landen de doodstraf is.

Maar de parade gaat nog verder met de verschillende party's in de stad en bars. Zondag komt er een slotevenement op de grote markt.

Bron / auteur : Gaybars.euwebsite link slotevenement

       

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.

The work of REX Tentoonstelling REXWORLD retrospe De "work of REX" was hier in zijn tijd vooruit en een voorbode van onze homowereld vandaag. Op Leatherpride Belgium 2018 zien we van van 23 tot 25 februari 2018 een tentoonstelling.