10 jaar Antwerp Pride voorstelling programma 2017Antwerpen. "In Vlaanderens grootste stad worden niet alleen politieke ontwikkelingen, maar ook sociaal-culturele veranderingen het eerst zichtbaar. Antwerpen heeft zich de voorbije jaren op de kaart gezet als een tolerante, gastvrije en bruisende stad waar de LGBT-gemeenschap altijd welkom is."

Dit vermeld Bart De Wever(burgemeester) en Fons Duchateau (schepen / wethouder) van Antwerpen.

Het stadsbestuur is een volwaardige partner van Antwerp Pride dat deze zomer zijn tiende verjaardag viert. De organisatoren en de tientallen vrijwilligers onder vakkundige leiding van voorzitter Bart Abeel ,die Antwerp Pride elk jaar opnieuw in goede banen leiden.

Bij deze tiende editie is het goed om even achterom te kijken. Wat oorspronkelijk een quasi exclusief feest voor de homogemeenschap was, is uitgegroeid tot een manifestatie die door de hele LGBT-gemeenschap wordt gedragen, lokaal en internationaal. Niet zonder belang is het verdwijnen van het woord "gay" in de naam van het festival. De Gay Pride is een Antwerp Pride geworden. Een feest voor alle Antwerpenaars en genders.

De Antwerp Pride parade is op zaterdag 12.08.2017. Buiten de parade zijn er nog verschillende andere activiteiten , shows , en tentoonstellingen waaronder de ANTWERP PRIDE EXHIBITION in het Felixarchief in Antwerpen (06-08-2017-13-08-2017).

Bron / auteur : gaybiz


Livestream Video

Meer nieuws op : Antwerp_Queer_Arts_Festival_2017

Antwerp_Pride_2017_viert_tien_jaar_Pride


       

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.

LeatherPride Belgium 2018 Voor de negende editie van de LeatherPride Belgium in 2018 gaat het verder op weg naar een hoger niveau. Elk jaar worden er veel nieuwe en innovatieve initiatieven aan het programma toegevoegd.

Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. en maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker.Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

Mr Leather Europe Joe King over 'everyone wellcome' 'Everybody Wellcome' probeert kwesties rond het gebrek aan inclusiviteit in de Europese leerscene aan te pakken. Een visie door Mr Leather Europe Joe King.

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen en uitgemaakt voor 'f*cking homo' dag na de voorstelling van de nieuwe finalisten van Mister Gay Belgium.

Mister Gay Belgium-finalisten blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Mister Gay Belgium-finalisten 2018 kozen ervoor om te blijven strijden tegen homofobie, en voor verdraagzame samenleving. Het programma is zeer veelzijdig.

De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten De 12 Mister Gay Belgium 2018 finalisten zijn bekend. Ze zijn de deelnemers voor de titel van Mister Gay Belgium 2018 die zal verkozen worden op zaterdag 2 juni 2018.