Het Homomonument in Amsterdam is beschermdAmsterdam. Het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam krijgt de status van gemeentelijk monument. Dat betekent dat het vanaf nu een officiële beschermde status heeft.

Het Homomonument heeft een hoge cultuurhistorische waarde als eerste gedenkteken voor de LHBTI+ gemeenschap in Nederland. Het staat symbool voor Amsterdam als tolerante open stad, waar iedereen zichzelf kan zijn.

Het monument wordt gebruikt voor diverse bijeenkomsten zoals herdenkingen, vieringen en demonstraties. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en bestaat uit drie roze, granieten driehoeken die mee overgaan in de gracht.

Het monument dient ter herdenking van alle homo mannen en vrouwen die zijn vervolgd vanwege hun geaardheid en hen te inspireren en te steunen in hun strijd voor erkenning, en tegen onderdrukking en discriminatie.

Het gedenkteken is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Bron / auteur : stad Amsterdam
Foto: gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.

Pride Amsterdam 2018 thema is Heroes Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus. Thema dit jaar is 'Heroes'.