Amsterdam Bear Weekend 2018Amsterdam. Beregezellig weekend voor de boeg.

Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden op diverse Amsterdamse locaties. Het spektakel is georganiseerd door en voor stevig behaarde homomannen en hun lovers, maar iedereen is welkom.

Het ABW wordt in 2018 voor de tweede keer weer gehouden. Expres niet tijdens de Amsterdam Pride, om niet te worden bedolven onder alle andere activiteiten.

Absoluut hoogtepunt wordt de verkiezing van Mister Bear Netherlands 2018 zaterdagavond 3 maart vanaf 19.30 uur. Aansluitend volgt dan om 22.00 uur het BearBall. De organisatoren van de party’s Bear-Necessity en FurBall bundelen tijdens dit feest hun krachten in het gunstig gelegen Panama. Dat wordt dus een mooie avond, of liever: nacht. De vorige versies van het BearBall waren stijf uitverkocht, net als alle eerdere edities van Bear-Necessity sinds die party in Panama wordt georganiseerd.

Een ander toppertje is de vertoning van de film Bear City 3, een romantische komedie over de bear-scene in de VS, op vrijdagavond 2 maart om 19.30 in Pathé de Munt. Daarnaast komt er een boottocht, een LGBT-tour vanaf het homomonument langs iconische plekken voor homo’s en nog veel meer.

Een handige vondst van de organisatie is de keuze van The Web als ABW-café: een algemene ontmoetingsplek waar iedereen vrijblijvend kan samenkomen. Handig, want iedereen kent het en de tram stopt zo ongeveer voor de deur.

Het belooft een beregezellig weekend te worden, een event voor en door de bear community: de gezelligste, tolerantste en meest gastvrije community die Amsterdam kent. Daarom ook, is iedereen welkom.

Bron / auteur : Sjag Kozak

Foto's: gaybars & ABW


Mr. Bear 2017 video


       

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Alkmaar Pride 2018 thema is Embrace Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei . Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.

Pride Amsterdam 2018 thema is Heroes Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus. Thema dit jaar is 'Heroes'.