Alkmaar Pride 2018 thema is EmbraceAlkmaar. Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei ,de start van het roze festival seizoen! Een lang roze weekend in de leukste stad van Noord-Holland Noord. Stichting Alkmaar Pride organiseert in samenwerking met COC Noord-Holland Noord, Style party crew en Artikel 1 Bureau Discriminatiezaken NHN diverse maatschappelijke activiteiten en feesten.

Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

In 1941 schreef de Ierse schrijfster Kate O' Brien de klassieker "The land of Spice". In het derde hoofdstuk omschrijft zij de liefde tussen haar vader en een andere man met de woorden "the embrace of love". Alleen door die zin, door die vier woorden was het boek verboden. Het thema gaat over jezelf accepteren en omarmen wie je bent, maar ook door een ander geaccepteerd worden om wie je bent. Liefde tussen twee mensen gaat over meer dan hun seksualiteit en gender.

In veel gelovige kringen is het nog steeds niet geaccepteerd dat je uit de kast komt. Kinderen die worden verstoten door een complete gemeenschap worstelen met hun identiteit. LHBTIQ-jongeren plegen vijf keer vaker zelfmoord en worden vaker gepest.

In asielzoekerscentra moeten LHBTIQ-ers hun seksuele geaardheid verbergen. Wereldwijd is in 77 landen homoseksualiteit strafbaar. Soms zelfs met als straf de doodstraf…

Voor al die zaken vragen we middels een divers programma aandacht. En vieren we met de grachtenparade uitbundig en zichtbaar de diversiteit van onze stad. Maar ook feest en ontmoeting is natuurlijk onderdeel van het programma van 2018. Donderdagavond starten we met de officiële opening van het Alkmaar Pride weekend. We hijsen de regenboogvlag in de Waagtoren. In de dagen erna is er ook ruimte voor film, expo, gesprekken, sport en feesten.

Als publiekstrekker wordt op zaterdag 26 mei weer de grachtenparade door de stad georganiseerd. De start is om 14.00 uur bij de Accijnstoren aan de Bierkade. De grachtenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein.

Alkmaar Pride 24 t/m 27 mei 2018

Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Alkmaar
       

Amsterdam Bear Weekend 2018 Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden.

Het Homomonument in Amsterdam is beschermd Het Homomonument in Amsterdam aan de Westermarkt krijgt de status gemeentelijk monument. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

Deelnemers Botenparade 2018 zijn bekend De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. Thema van de Pride is 'Heroes'.

Ambassadeurs Pride Amsterdam 2018 Leona Maas (20) ,Mieke Martelhoff (70),Vanny Reyes (45),Jip van Leeuwen (75),Jackson (40),Serdar Manavoglu (40) en Jennifer Hopelezz (55) zijn de 8 ambassadeurs van Pride Amsterdam 2018.

Bear-Necessity viert 10de verjaardag Bear Necessity viert hun 10de Verjaardag op 3 februari 2018 in Club Panama Amsterdam. 10 jaar geleden begon Bear-Necessity in Amsterdam met het organiseren van bear feestjes.

Popcake Den Haag bestaat 5 jaar Op Vrijdag 26 januari is het 5 jaar geleden dat Popcake Den Haag begon . Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd in Den Haag.

Pride Amsterdam 2018 thema is Heroes Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus. Thema dit jaar is 'Heroes'.